spoelkranen oude brouwerij-installatie Trumer Bräu (Oostenrijk)

Wie is Bierschrijver?

Maak kennis met bierschrijver Frits Dunnink, smaakenthousiast, gediplomeerd biersommelier, professioneel conceptbedenker en tekstschrijver, en marketing-communicatie manager. Van de ruim 400 biersommeliers die Nederland inmiddels rijk is, is Frits Dunnink een van de meest geprofileerde. Hij doet van zich spreken met een tweetal boek over bier. Je kunt hem inhuren als adviseur (online) marketing en communicatie. Jouw go to guy voor al je issues met positionering en merkzichtbaarheid als je geld wilt verdienen met bijzonder bier.

Biersommelier met (online) marketing-ervaring

Frits Dunnink (1971) combineert zijn jarenlange ervaring op het terrein van copywriting en marketing met zijn liefde voor bier, koken en eten. Hij is vaste samenwerkingspartner van DPG Media voor branded content op het terrein van bier. Dit najaar is zijn jaarlijkse bier-scheurkalender verkrijgbaar, online en bij de boekhandel. Voorjaar 2023 kwam van zijn hand Het Grote Bierboek uit. Daarnaast verscheen eerder al ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen‘ bij Edicola Publishing.

De redactie van Bier Magazine gunde auteur en biersommelier Frits Dunnink een plaats in de Top 30 meest spraakmakende persoonlijkheden in de Belgische en Nederlandse bierwereld van 2020.

“Frits Dunnink is de lekkerst schrijvende bierkenner van Nederland.”

Ronald Giphart

logo Diplom Biersommelier

Diplom Biersommelier

Zijn vakkennis over bier zette Frits Dunnink september 2019 ‘op punt’ door het behalen van het certificaat Doemens Diplom Biersommelier bij de internationaal gerenommeerde Kiesbye Akademie in Obertrum am See (Oostenrijk). Dit vormde het sluitstuk van het opleidingstraject van StiBON.


Culinair schrijver ‘Cum Laude’

Daarnaast rondde hij cum laude een cursus Culinair en Wijnschrijven af onder auspiciën van Onno Kleyn. De lekkerste schrijver van Nederland vond deze woorden bij het overhandigen van het certificaat:

“Konden alle schrijvers in Nederland maar zo schrijven. Alle schrijvers die zich schrijver noemen en die als schrijver ingehuurd worden, bedoel ik. Zeer professioneel ben je, Frits, in alle opzichten. Je teksten zijn een genoegen om te lezen, alles klopt: taal, vorm, het spannen van de boog en de informatie.”

Eet- en wijnschrijver Onno Kleyn

Bekijk het uitgebreide portfolio van Frits Dunnink >>

Contact opnemen met bierschrijver Frits Dunnink >>