Bestel Het Grote Bierboek

Waarom smaakt ons bier zoals het smaakt? In het nieuwe boek biersommelier en schrijver Frits Dunnink ontdek je antwoorden op die vraag. Lees uitleg over meer dan honderd vaktermen uit de wereld van het brouwen en populaire bierstijlen. Maak kennis met de verhalen van meer dan 100 kleine en grote brouwerijen in Nederland en België. Dit boek biedt de meest complete bestandsopname van de bierwereld in Lage Landen anno 2023. En nodigt uit om er zelf lekker op ontdekkingsreis te gaan. Bestel nu Het Grote Bierboek, dan krijg je het meteen thuisgestuurd.

Bestel Het Grote Bierboek

Direct bestellen >>

Blader door het inkijkexemplaar (pdf) >>


‘Zeer tof boek’

Arvid Bergström, biersommelier bij Proef Bier!

Het Grote Bierboek kun je nu kopen over waar je boeken kunt kopen: online en in de winkel. Maar je kunt het ook bestellen rechtstreeks bij mij: meneer Bierschrijver, de auteur zelf. Wanneer je dat leuk vindt, kun je het boek door mij laten signeren : voor iemand anders of voor jezelf. Vul in het onderstaande bestelformulier de naam in van degene voor wie je het boek wilt laten signeren.


‘Frits Dunnink heeft er een mooi boek van gemaakt. Gevarieerde onderwerpen heeft hij in zeer begrijpelijke taal luchtig beschreven. Het boek gaat nooit vervelen en maakt dorstig…’

Jan Machiel van Bracht, auteur van ‘Biericonen der Lage Landen’

Blader door het inkijkexemplaar (pfd) >>

Het Grote Bierboek nu bestellen

Er zijn op het ogenblik 6 exemplaren op voorraad.

  Ja, ik wil het boek 'Het Grote Bierboek' bestellen (gesigneerd en gepersonaliseerd) á €27,50.

  Verzendkosten
  Voor de verzending brengen we je een bijdrage in rekening voor de verzendkosten.
  Adressen in Nederland: €2,95
  Adressen in Vlaanderen: €6,50

  Velden aangemerkt met * zijn verplicht.

  Signering en Personalisatie

  Factuuradres

  Ik wil een betaalverzoek ontvangen via e-mail.
  Alleen mogelijk als je een rekening hebt bij een bank in Nederland of België.

  Factuuradres is bezorgadres.

  Bezorgadres

  NB Je ontvangt een automatische bevestiging van je bestelling. Daarna krijg je van mij zo snel mogelijk op het door jou opgegeven e-mailadres een factuur en een betaalverzoek. Als je buiten kantooruren bestelt, is dat de volgende werkdag.


  Wat kun je van Het Grote Bierboek verwachten?

  Het Grote Bierboek is het meest complete boek over bier dat op het ogenblik in het Nederlandse taalgebied op de markt is. Beschouw het als een kleurrijk naslagwerk, waar je als bierliefhebber naar hartenlust in kunt bladeren. Het boek vertelt de geschiedenis van onze liefdesrelatie met bier die al millennia standhoudt en die in de huidige tijd bij velen alleen maar inniger is geworden. Je kunt er de grondbeginselen in teruglezen van hoe bier wordt gebrouwen. Daarnaast bevat het karakterbeschrijvingen en proefnotities van veertig door brouwers in Nederland en België gebrouwen bierstijlen – met een groot aantal tips van biersommelier Frits Dunnink voor wie van de bieren lekkere voorbeelden wil proeven. In Het Grote Bierboek vind je ook uitleg van een groot aantal veel voorkomende vaktermen uit de wereld van bier en brouwen. En last but not least: het neemt je mee langs 104 kleine en grote, meest onafhankelijke brouwerijen uit alle delen van de Lage Landen. En van iedere brouwerij lees je aanbevelingen voor bieren die je daar echt moet proeven.


  Voor wie is Het Grote Bierboek interessant?

  Voor wie aan het begin staat van haar of zijn ontdekkingstocht in het universum van de kleuren, geuren en smaken van bier is Het Grote Bierboek een handige en leuke reisgids. Het kan je helpen te bepalen welke bierstijlen je wel en niet aanspreken. Voor bierkenners is het boek een waardevolle verdieping van wat ze al weten, en zorgen de talloze afbeeldingen voor een feest der herkenning. Voor wie professioneel bezig is met bier biedt Het Grote Bierboek met al zijn informatie en inspirerende verhalen een handig hulpmiddel om van nieuwsgierige consumenten fervente bierliefhebbers te maken.

  ‘Frits Dunnink is de lekkerst schrijvende bierkenner van Nederland’

  Ronald Giphart

  Het Grote Bierboek is geschreven door biersommelier Frits Dunnink. Eerder verscheen uit zijn pen ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen’, dat inmiddels in de Nederlandstalige bierwereld voor dit genre als standaardwerk geldt. Nieuwsgierig wat Frits drijft in zijn werk? Hier lees je drie dingen die een antwoord geven op die vraag.

  Bierschrijver.nl

  Frits is uiteraard ook gastheer van deze website bierschrijver.nl: het toonaangevende online magazine voor bierliefhebbers die van mooie verhalen en lezen houden. Met regelmaat publiceert hij artikelen over de meest uiteenlopende aspecten over bier. Wil je op de hoogte blijven van zijn nieuwste digitale publicaties? Abonneer je dan op zijn maandelijkse (gratis) e-mailnieuwsbrief.