Podcast met Anneke Geraards van brouwerij Stijl

Klimaatbewustzijn – hoe belangrijk is dat voor jou. Je wilt genieten van het leven maar tegelijkertijd ook de wereld zo goed mogelijk achterlaten voor je kinderen en kleinkinderen. Hoe verhoudt zich dat tot je liefde voor ambachtelijk gebrouwen bier? Om lekker bier te brouwen is er onder meer energie nodig. Om de brouwketel te verhitten, om te koelen, om flesjes en blikjes te produceren. En het kost energie om een van de belangrijke ingrediënten te maken voor bier: als je van gerstekorrels mout maakt. Bij brouwerij Stijl in Almere deden ze in dit kader een interessant experiment. Kun je bier brouwen zonder mout? Je hoort er alles over in onze nieuwe podcast met Anneke Geraads.

Podcast met Anneke Geraads over bier en duurzaamheid

De negende aflevering van de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ staat in het teken van bier en duurzaamheid. Al sinds mensenheugenis brouwt de mensheid bier. En al die duizenden jaren gebeurt dat op dezelfde manier. Met gemoute gerstekorrels, water, smaakmakers zoals hop en gist. Voor brouwen is veel energie nodig, om te verwarmen en te koelen. Gezien de impact die dat heeft op het klimaat loont het de moeite om te onderzoeken af het ook anders kan.

Bij brouwerij Stijl hebben ze nagedacht over een andere aanpak en een oplossing gevonden. Die biedt een aantal voordelen. In deze podcast hoor je hoe het in zijn werk gaat. En je krijgt antwoord op de vraag of dit ‘nieuwe’ bier net zo lekker smaakt als ‘ouderwets’ bier. Bovendien: mag het dan wel bier heten? Volgens de warenwet moet iets gemaakt zijn met tenminste 60% mout, wil je het mogen verkopen onder de noemer ‘bier’.

Deze dingen en meer kun je beluisteren in het verhaal van Anneke Geraards, ‘operational manager’ en mede-eigenaar van brouwerij Stijl uit Almere.


Podcast met Anneke Geraads van brouwerij Stijl | De opname van onze nieuwe aflevering staat op het punt van beginnen.

Zet jouw bierbedrijf in de spotlights

Wil jij promotie voor je brouwerij, release van een nieuw bier, bottleshop of slijterij, of biercafé? Met de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ krijgt jouw verhaal alle ruimte. Neem contact op als het je interessant lijkt om de mogelijkheden van een podcast op maat te bespreken.

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek >>


Over brouwerij Stijl

Hoelang duurt het voordat nieuw land vruchtbaar genoeg is zodat er een brouwerij wortel kan schieten? Honderd jaar geleden was er nog zee op de plek waar nu in Almere brouwerij Stijl thuis is. Sinds 2015 zijn Anneke en Raymond Geraads hier bezig hun bedrijf tot bloei te laten komen. Toen ze startten was het echt pionieren, want op dat moment was er in Almere nog niet eens een slijterij waar je terecht kon voor ‘speciaalbier’

Podcast met Anneke Geraads van brouwerij Stijl | Bieren met stijl uit Almere.

Ambachtelijk bier en brouwen fascineert Anneke en Raymond al sinds hun jeugd in het bourgondische zuiden van Nederland. Tijdens reizen door de VS maakten ze kennis met de verrassende geuren en smaken van de craft brewers daar. De bierstijl van daar combineren ze met de Belgische brouwtraditie.

Omgevingsbewust

Brouwerij Stijl vindt het belangrijk om circulair te werken. Het »Flevo Pils« en »Ally Pale Ale« worden gebrouwen met biologische mout uit de streek en niet-verkochte broden van de lokale bakker. Die op zijn beurt met bierbostel uit het Bierlab van brouwerij Stijl weer desembrood en koeken bakt. Maar zoals je in deze aflevering van onze podcast kunt beluisteren, is dat niet de enige manier waarop ze uiting geeft aan ontwikkeld omgevingsbewustzijn.

Ontdek het complete verhaal van B*R op de website van brouwerij Stijl >>


Volg de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

Alle afleveringen van ‘Bierschrijver spreekt…!’ vind je op Spotify, iTunes en een aantal andere relevante podcast-podia. Daar kun je je ook abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering hoeft te missen.

SpotifyiTunesSoundCloudCastBoxPocketCastsTuneInAmazon Music

Liever lezen dan luisteren?

Traditionele disgenoot terug op tafel: ontdek de fascinatie van biersommelier Ithar da Costa voor tafelbier

Drink jij alleen maar speciaalbier? Over zin en onzin van een bierterm.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *