Nieuwe podcast met Arvid Bergström

Hoe meer je weet over wat je drinkt, hoe meer je ervan kunt genieten. En reken maar dat dat ook geldt voor bier. Als biersommelier, schrijver en podcastmaker is het mijn missie om jouw zoveel mogelijk aan te reiken wat jou helpt om optimaal en bewust van bier te genieten. Dat doe ik met de bierkalender en mijn boeken over bier. En vanzelfsprekend met dit blog, maar ook met de podcast die we sinds een poosje maken. Inmiddels is aflevering VI van die podcast live gegaan: ‘Bierschrijver spreekt…!’ Daarin gaan we onder meer op een unieke tijdreis in de smaak van bier. Luister naar onze nieuwe podcast met internationaal biersommelier Arvid Bergström.

Luister naar de podcast met Arvid Bergström

Hoe kun je als liefhebber nog meer plezier hebben van het bier waar je van houdt? Antwoorden op die vraag zijn een rode draad in onze podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ Een manier om meer van bier te genieten is het bewaren. Dat dit minder paradox is dan het klinkt, kom je aan de weet in deze aflevering met ⁠Arvid Bergström⁠. Als internationaal biersommelier is Arvid o.m. bekend als kenner van de mooiste bier-spijs-combinaties, bierschrijver en docent bij StiBON Bieropleidingen. Met Arvid begeven we ons bovendien op een unieke tijdreis in de smaak van bier.

Voor de opname van deze podcast waren Friso Gosliga en ik te gast in het proeflokaal van ⁠LOC Brewery⁠ te Tilburg.


Beluister de podcast met Arvid Bergström | Goed gesprek over het bewaren van bier bij LOC Brewery in de spoorzone te Tilburg.

Volg ‘Bierschrijver spreekt…!’

Onder de koptelefoon of in de auto – leg je oor te luisteren bij onze podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ Maandelijks een nieuwe aflevering, waarin je mooie verhalen hoort van interessante persoonlijkheden uit de bierwereld van Nederland en Vlaanderen. Volg ons op het platform voor podcasts van jouw voorkeur. Zitten we nog niet op jouw favoriete podcast-app? Stuur een bericht via podcast@bierschrijver.nl dan fiksen we het direct.

SpotifyiTunesSoundCloudCastBoxPocketCastsTuneInGoogle PodcastsAmazon Music

Luister en win
Ook in de podcast met Arvid Bergström hebben we weer een quizvraag verstopt. Weet jij het antwoord? Mail het via podcast@bierschrijver.nl. Onder de goede inzendingen verloten we een gesigneerd exemplaar van Het Grote Bierboek.


Over Arvid Bergström

Als er iemand in Nederland is van wie je kunt leren hoe je nog meer van bier kunt genieten, dan is het deze biersommelier wel. Want naast dat hij alles weet van bier, weet hij ook alles van koken en eten. Niet verwonderlijk, gezien zijn achtergrond als onder meer chef bij De Pelgrim (Rotterdam) en het proeflokaal van de Haagse brouwerij Kompaan. Daarnaast is Arvid Bergström van bier-kookboeken en in die hoedanigheid bedenker van verrukkelijke foodpairings van bier met kaas, chocolade, oliebollen, aardappelen en barbecue.

Beluister de podcast met biersommelier Arvid Bergström | Een bijzonder smaakavontuur: diverse jaargangen Elephant Beer van Carlsberg.

Een bijzondere voorliefde van Arvid is het bewaren van bier. Wat dit oplevert demonstreert de Haagse biersommelier aan de hand van het trappistenbier Orval. Op diverse plekken in Nederland en Vlaanderen houdt hij zijn Orval-masterclasses, waarbij je zelf laat ontdekken welke smaken dit bier in de loop der tijd ontwikkelt.

Ontdek het werk van Arvid Bergström op proefbier.nl >>


Over de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

Onthaasten en genieten, dat is de rode draad in onze podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ Elke vier weken gaan we op zoek naar de mooiste verhalen rond ambachtelijk bier, de brouwers en de biercultuur van de Lage Landen. ‘We’ zijn biersommelier en auteur Frits Dunnink en producer en gastheer Friso Gosliga. Zij kennen elkaar al sinds de middelbare school. Getweeën doorkruisen ze Nederland en Vlaanderen om op bezoek te gaan bij interessante gasten. Elke aflevering van de podcast maken ze met een mobiele studio op locatie, wat een bijzonderheid mag heten.

‘Bierschrijver spreekt…!’ nu ook bij Bier! Radio >>

Beluister de podcast met biersommelier Arvid Bergström | De mobiele podcast-studio te gast bij LOC Brewery in Tilburg.

Zet jóuw bierbedrijf in de spotlights

Aandacht voor jouw brouwerij, nieuwe release, biercafé of bottleshop. Op een van de toonaangevende online platforms in de bierwereld van Nederland en Vlaanderen: bierschrijver.nl Wil je dat? We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal: voor een mooie podcast en een pakkend artikel. Neem contact op met dé Bierschrijver om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil mijn bierbedrijf in de spotlights >>

Verder luisteren of lezen

De voorgaande afleveringen van ‘Bierschrijver spreekt…!’ vind je hier.

Welk bier kun je wegleggen zodat je nog meer kunt genieten? En hoe pak je dat aan? Lees mijn zes tips voor het bewaren van bier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *