Nieuwe podcast met Esmee Langereis

Dry January is halverwege. Ben jij de uitdaging aangegaan om je alcoholconsumptie een maand lang op pauze te zetten? De dag dat traditioneel de meeste goede voornemens sneuvelen ligt inmiddels achter je. Maar kun je ook op Blue Monday de verlokking weerstaan van een glas bier, wijn of een borrel mét alcohol? Een paar weken geen alcohol is vakantie voor je lijf. De meest duistere dag van het jaar luistert bierschrijver Frits Dunnink op met een nieuwe podcast. Natuurlijk gaat die over het thema bier (vrijwel) zonder alcohol. Luister naar de nieuwe aflevering van de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ met culinair journalist Esmee Langereis.

Nieuwe podcast met Esmee Langereis

Eeuwenlang was het de trots van iedere brouwer om uit de gebruikte mout zoveel mogelijk suiker te halen. Zo kreeg je bieren met een goed alcoholpercentage. Maar tegenwoordig lijkt er zich voorzichtig een paradigma-wissel af te tekenen. Brouwers leggen er eer op in om bier te maken zonder alcohol dat liefhebbers graag drinken. Over deze ontwikkeling gaat het in de nieuwe podcast van ‘Bierschrijver spreekt…!’ Onze gast is culinair journalist Esmee Langereis. Ze creërde in 2023 de website What to Drink waar ze inspiratie en tips verzamelt over genieten van spannende drankjes zonder alcohol. Met Esmee bespreken we nieuwe trends. Je hoort meer over verschillende manieren om non alcoholic bier te maken. En dat alcohol niet het enige ‘roesmiddel’ is dat brouwers kunnen verwerken.


Nieuwe podcast met Esmee Langereis | Gesprek over trends in de wereld van bier (vrijwel) zonder alcohol.

Volg ‘Bierschrijver spreekt…!’

Luister je graag naar podcasts? Onze bierpodcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ is te vinden op alle belangrijke platforms van podcasts. Als je jezelf abonneert, hoef je nooit meer iets te missen. Zijn we nog niet op het podcastplatform van jouw keuze? Stuur dan een bericht via podcast@bierschrijver.nl

SpotifyiTunesSoundCloudCastBoxPocketCastsTuneInGoogle PodcastsAmazon Music

Over What to Drink

Je wilt of mag even geen alcohol. Betekent dat dan dat er niks lekkers of spannends is om voor je plezier te drinken? Met deze vraag in het achterhoofd ging culinair journaliste Esmee Langereis op ontdekkingstocht. Haar bevinden bundelt ze sinds begin 2023 op de website What to Drink. Je vindt hier tips en inspiratie, voor bier (vrijwel) zonder alcohol maar ook andere drankjes: wat in de wandelgangen ‘no en low’ heet. Het is wel zo dat ze bier de ‘golden boy’ vindt onder de alcoholvrije alternatieven, zeker in vergelijking met wijn of gedestilleerd. Maar ze doet ook verrukkelijke suggesties voor drankjes die vanuit een hele andere invalshoek komen dan de alom bekende alcoholische versnaperingen bier, wijn of een borrel. Esmee heeft sporen nagelaten in de wijnjournalistiek, werkte als hoofdredacteur van Elle Eten en schrijft tegenwoordig met regelmaat voor onder meer NRC en Het Parool.

Inspiratie in no en low vind je op What to Drink

Nieuwe podcast met Esmee Langereis | Bierwereld ontmoet wijnwereld in goede sfeer.

Luister en win
Ook in onze vijfde podcast-aflevering hebben we weer een quizvraag verwerkt. Ding jij mee naar een leuke bierige prijs? Als je goed hebt opgelet, schud je het zo uit je mouw: het antwoord op de vraag van Esmee. Stuur je antwoord in via podcast@bierschrijver.nl.


Over de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

Onthaasten en genieten, dat is de rode draad in onze podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ Elke vier weken gaan we op zoek naar de mooiste verhalen rond ambachtelijk bier, de brouwers en de biercultuur van de Lage Landen. ‘We’ zijn biersommelier en auteur Frits Dunnink en producer en gastheer Friso Gosliga. Zij kennen elkaar al sinds de middelbare school. Getweeën doorkruisen ze Nederland en Vlaanderen om op bezoek te gaan bij interessante gasten. Elke aflevering van de podcast maken ze met een mobiele studio op locatie, wat een bijzonderheid mag heten.

Lees het nieuwsbericht over de podcast bij Bier! Magazine >>

Nieuwe podcast met Esmee Langereis | Aandacht voor de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ in het onafhankelijke tijdschrift Bier! Magazine.

Zet jóuw bierbedrijf in de spotlights

Aandacht voor jouw brouwerij, nieuwe release, biercafé of bottleshop. Op een van de toonaangevende online platforms in de bierwereld van Nederland en Vlaanderen: bierschrijver.nl Wil je dat? We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal: voor een mooie podcast en een pakkend artikel. Neem contact op met dé Bierschrijver om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil mijn bierbedrijf in de spotlights >>

Verder luisteren of lezen

De voorgaande afleveringen van ‘Bierschrijver spreekt…!’ zijn hier te vinden.

Op zoek naar informatie of inspiratie over alcoholvrij bier? Bekijk het uitgebreide overzicht van artikel over dit thema op Bierschrijver.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *