Nieuwe podcast met Jet van de Griendt

Tot ver in de Middeleeuwen was brouwen echt een vrouwending. Als man wilde je in die tijd nog niet dood gevonden worden in de buurt van de wortketel. Dat veranderde toen bier big business werd. Mannen ontfermden zich over de brouwkunst. Heden ten dage lijkt het nog maar al te vaak dat ons geliefde gerstenat het domein is van de man. Maar uiteraard zijn er zat goede vrouwen actief in de bierwereld. In de nieuwe aflevering van mijn podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ komt er een aan het woord en zeker niet de minste! Brouwster, ‘beerbitch’ en horecavrouw Jet van de Griendt. Is de bierwereld divers genoeg? En hoe was het om een horecazaak te starten in tijden van corona? Antwoorden op die vragen beluister je in mijn nieuwe podcast met Jet van de Griendt.

Nieuwe podcast met Jet van de Griendt

En of er goede vrouwen rondlopen in de bierwereld van de Lage Landen! In de vierde aflevering van mijn podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ staat Jet van de Griendt centraal. Ze was een van de eerste biersommeliers van Nederland, runde Stadsbrouwerij St. Joris en is docent op de officiële opleiding voor brouwers van Lentiz en StiBON. Sinds 2020 is Jet samen met haar compagnon eigenaar van de Big Belly Bar in Breda. Daar zochten Friso en ik haar onlangs op voor een goed gesprek. Dit uiteraard onder het genot van een goed glas bier.


Nieuwe podcast met ‘beerbitch’ Jet van de Griendt | Impressie van de opname in de Big Belly Bar te Breda.

Volg ‘Bierschrijver spreekt…!’

Ben je liefhebber van podcasts? Je kunt ‘Bierschrijver spreekt…!’ inmiddels volgen op een groot aantal relevante platformen voor podcasts. Staat jouw favoriete platform er nog niet bij? Stuur dan snel een bericht via podcast@bierschrijver.nl

SpotifyiTunesSoundCloudCastBoxPocketCastsTuneInGoogle PodcastsAmazon Music

Over Big Belly Bar in Breda

‘The good old days are now…’ Dat is het devies van een van de leukste plekken waar je als bierliefhebber naartoe kunt in Breda. In deze gastropub dragen ze bier serieus een warm hart toe. Dat kan ook niet anders met zo’n hartstochtelijke biervrouw als Jet van de Griendt aan het roer. Je kunt er genieten van de bieren van de Bredase brouwerij Big Belly en bevriende brouwerijen. Van harte aanbevolen is om dat te doen in combinatie met mooie gerechten. Die creëert de keukenbrigade speciaal om uitstekend te passen bij de diverse bieren. En wist je dat de Big Belly Bar voor het zonnige jaargetijde beschikt over een verrukkelijk terras?

Reserveer een gezellig plekje bij Big Belly Bar >>

Nieuwe podcast met ‘beerbitch’ Jet van de Griendt | De toog van de Big Belly Bar, met een mooi aantal tapkranen voor ambachtelijk bier.

Luister en win
Ook in onze vierde podcast-aflevering hebben we weer een quizvraag gefietst. Ding jij mee naar een gratis maar niettemin gesigneerd exemplaar van Het Grote Bierboek? Als je goed hebt opgelet, schud je het zo uit je mouw: het antwoord op de vraag van Jet. Stuur je antwoord in via podcast@bierschrijver.nl.


Over de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

Onthaasten en genieten, dat is de rode draad in onze podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ Elke vier weken gaan we op zoek naar de mooiste verhalen rond ambachtelijk bier, de brouwers en de biercultuur van de Lage Landen. Dat doet biersommelier en auteur Frits Dunnink samen met producer en gastheer Friso Gosliga. Ze kennen elkaar al sinds de middelbare school. Getweeën doorkruisen ze Nederland en Vlaanderen om op bezoek te gaan bij interessante gasten. Elke aflevering van de podcast maken ze met een mobiele studio op locatie, wat een bijzonderheid mag heten.

Lees het nieuwsbericht over de podcast bij Bier! Magazine >>

Zet jóuw bierbedrijf in de spotlights

Aandacht voor jouw brouwerij, nieuwe release, biercafé of bottleshop. Op een van de toonaangevende online platforms in de bierwereld van Nederland en Vlaanderen: bierschrijver.nl Wil je dat? We zijn geïnteresseerd in jouw verhaal: voor een mooie podcast en een pakkend artikel. Neem contact op met dé Bierschrijver om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, ik wil mijn bierbedrijf in de spotlights >>


Wat vond je van onze vierde aflevering?

Als altijd zijn we benieuwd naar je feedback. Friso en ik hebben weer veel plezier beleefd bij het maken van deze podcast. Maar wie weet: er zijn vast dingen waar wij helemaal niet aan denken maar wat het allemaal nog beter en leuker maakt. Laat je horen! Geef je reactie onderaan dit artikel.

Verder luisteren of lezen

De voorgaande drie afleveringen van ‘Bierschrijver spreekt…!’ vind je hier.

Geniet jij genoeg van bier? Lees de tien geboden voor de bierliefhebber.


Maak kennis met de mannen achter de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *