Nieuwe podcast met Kees Bubberman van brouwerij Kees

Als bierliefhebbers onder elkaar weten we waar we het over hebben. Je hoeft zeker niet veel te drinken om van bier te kunnen genieten. Behalve de kleuren, geuren en smaken van bier fascineren je de verhalen. Van hoe aroma’s en smaakindrukken in het bier komen en bierstijlen zijn ontstaan. Maar natuurlijk ook wat de mannen en vrouwen drijft die bier brouwen en inhoud geven aan de biercultuur in Nederland en België. Om die verhalen draait het in mijn podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ In de derde aflevering kun je luisteren naar het verhaal van een van de grootste brouwers van Nederland. Luister naar mijn nieuwe podcast met Kees Bubberman van de Zeeuwse brouwerij Kees.

Nieuwe podcast met Kees Bubberman van brouwerij Kees

Voor de derde aflevering van mijn podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ bleven Friso en ik voor het eerst in Nederland. We reden naar Middelburg, om daar het verhaal te halen van een van de meest vermaarde brouwers die ons land kent: Kees Bubberman. Je kunt deze podcast nu gratis beluisteren via Soundcloud.


Nieuwe podcast met Kees Bubberman met brouwerij Kees | Portret van de brouwer door ‘bierfotograaf’ Bart Berendsen.

Maak kennis met brouwerij Kees

Heb je zin in bier met gedurfde smaken, gebrouwen in klassieke stijlen maar karaktervol met eigen en eigentijdse twist? Probeer dan eens bier waar Kees zijn stempel op heeft gedrukt, afkomstig uit het Zeeuwse Middelburg. Kees is allicht een van de grootste van Nederland. Niet qua volume natuurlijk, wel wat lengte betreft.

Kees is in dit geval meneer Bubberman. Hij meet naar verluidt een kleine twee meter. Naar eigen zeggen heeft hij inmiddels brouwers ontmoet in de Lage Landen die nog langer zijn. Maar er zijn weinig Nederlandse brouwers die zo’n klinkende naam hebben in binnen- en vooral ook buitenland, als hij. Brouwen doet hij al zijn halve leven. Eerst als hobbybrouwer, vervolgens professioneel bij brouwerij Emelisse, toen nog gevestigd in Kamperland. Sinds 2015 staat hij in zijn thuisstad Middelburg als brouwer op eigen benen. Logisch dat zijn bieren voortaan zijn naam dragen, en zijn signatuur: Kees.

Nieuwe podcast met Kees Bubberman met brouwerij Kees | Buitenkant van de brouwerij in Middelburg.

Prijswinnend bier

Zonnige, sappige IPA’s, intense en donkere (prijswinnende) porters en coffee stouts: Kees laat zich inspireren door de bieren uit de Britse en Amerikaanse traditie. Afgevuld op blik, omdat dat nu eenmaal een uitstekende manier is om bier te bewaren. Daarbij stuitte hij in het begin op weerstand, maar hij ziet inmiddels een kentering ontstaan. Blik heeft wel als imago dat bepaalde mensen het kopen, constateert de Zeeuwse brouwer. Er zijn steeds meer cafés die kiezen voor blik. Omdat het een hippe uitstraling heeft, er mooier uitziet en het bier lekkerder smaakt.

Nieuwsgierig naar de bieren van Brouwerij Kees

Kijk eens rustig rond in de webshop

Luister en win

Een podcast zonder luisteraars is als bier zonder koolzuur. Dan klopt er iets niet. Toch snappen we dat het niet vanzelfsprekend is dat je naar ons luistert. Om je een kleine incentive te geven, verstoppen we in elke aflevering van ‘Bierschrijver spreekt…!’ een prijsvraag. Die werd wederom bedacht door de gast in onze podcast, in dit geval Kees Bubberman. Weet jij het antwoord op de vraag? Mail het dan naar podcast@bierschrijver.nl Weet je het goede antwoord, dan maak je kans op een leuke bier-gerelateerde prijs. Deelnemen kan tot medio december, als de nieuwe podcastaflevering online staat.

Over de podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’

We maken onze podcast speciaal voor mensen die zich aangesproken voelen door Bierschrijver. Bierliefhebbers die van mooie verhalen houden over hun geliefde gerstenat. En daarbij echt zijn geïnteresseerd in achtergronden. Bij Bierschrijver kom je te weten hoe het echt zit. Dat betekent: geen stukjes die stoppen wanneer jij net vindt dat het interessant begint te worden.

Nieuwe podcast met Kees Bubberman met brouwerij Kees | Host Friso Gosliga en bierschrijver Frits Dunnink tijdens de opname van een aflevering van de podcast. (Beeld: Jules van Iperen)

Neem de tijd

Luisteren naar ‘Bierschrijver spreekt…!’ is als een bezoek aan goed bruin café, waar ze hart hebben voor ter zake doend bier. Verwacht niet het laatste nieuws, heet van de naald, de nieuwste trends, the next big thing en weer doorrrrr… Voor een met vakmanschap gebrouwen bier neem je echt even de tijd om ervan te genieten. Zo doe je ook met de verhalen die we je brengen. Met aflevering die zo’n 45 tot 60 minuten duren.

We heten je van harte welkom bij ‘Bierschrijver spreekt…!’ Je gastheren zijn auteur, biersommelier en smaakenthousiast Frits Dunnink en stemacteur Friso Gosliga.

Bierschrijver spreekt…! abonneren

Je kunt mijn podcast ‘Bierschrijver spreekt…!’ via de belangrijkste platformen beluisteren. De komende tijd breid ik het aantal platformen vanzelfsprekend nog verder uit.

SpotifyiTunesSoundCloudCastBoxPocketCastsTuneInGoogle PodcastsAmazon Music

Wat vond je van onze derde pilotaflevering?

We zijn benieuwd naar je feedback. Zelf vinden we ‘m wederom best leuk, maar er zijn vast ook nog wel verbeterpunten. Laat je horen in het commentaarveld onderaan deze pagina.

Verder lezen of luisteren

Heb je pilotaflevering II al beluisterd, waarin Rudi Ghequire van brouwerij Rodenbach aan het woord komt?

Hoe onafhankelijk wil je het hebben? Lees het verhaal van De Dolle Brouwers: veertig jaar authenticiteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *