Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt

Ook dit najaar kun je in Nederland en Vlaanderen de Bier Scheurkalender bestellen – wederom van de hand van Bierschrijver Frits Dunnink. De editie 2024 heeft hij helemaal op de schop gegooid. De nieuwe bierkalender is daarom totaal anders dan de drie voorgaande uitgaven die hij heeft samengesteld. Dus ook dit is de bierkalender weer het allerleukste cadeau om met Sinterklaas of Kerst te geven aan liefhebbers. In dit artikel beantwoordt auteur en biersommelier Frits Dunnink vragen over de nieuwe editie van zijn bierkalender. Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt.

Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt

De bierkalender van Bierschrijver Frits Dunnink is zeker niet de enige die je ook dit najaar weer in de winkels en online ziet. Maar die van hem is wel weer de bierkalender die met de meeste kennis van zaken en met aanstekelijk enthousiasme is geschreven. Niet voor niks dat bijvoorbeeld romanschrijver Ronald Giphart stelt: ‘Frits Dunnink is de lekkerst schrijvende bierkenner van Nederland’. Naast auteur en smaakenthousiast is de Bierschrijver namelijk ook gediplomeerd biersommelier.

Dit najaar ligt de vierde editie van zijn bierkalender in de winkel. In dit artikel kun je lezen waarom je ‘m wilt, die kalender. Door middel van antwoorden op vijf vragen:

Waarom is een scheurkalender over bier leuk?

Is de nieuwe bierkalender niet meer van hetzelfde?

Wat vinden anderen van de bierkalender 2024?

Is er een inkijkexemplaar van de nieuwe editie van de bierkalender?

Wat kost de bierkalender 2024 en waar kan ik ‘m kopen?

Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt .

Waarom is een scheurkalender over bier leuk?

Er zitten zulke mooie verhalen achter het bier waarvan je kunt genieten: in café of restaurant, maar ook thuis, wat je hebt gekocht in de winkel of rechtstreeks bij de brouwerij. Zo’n scheurkalender is een laagdrempelige manier om kennis te maken met die verhalen. Zo ontdek je dat bier zoveel meer is dan een drankje met schuim in het glas. Die verhalen maken dat je nog meer plezier kunt hebben met bier.

Zo’n bierkalender staat bol van talloze leuke feiten over bier. Zo komt het bier van grote en kleine brouwerijen echt tot leven. Daarbij gaat het om kleur, geur en smaak maar ook wat brouwers drijft om hun leven te wijden aan het bier. Met de bierkalender kun je bewuster genieten van bier. Het gaat er zeker ook niet om dat je veel bier zou moeten drinken, om bier echt op waarde te schatten. In tegendeel zelfs!

Extra dimensie

De Bierkalender 2024 is een leuk eindejaarscadeau voor beginnende en gevorderde liefhebbers. Voor als bier je werk is, is het een aardig relatiegeschenk. Stop de kalender bij het kerstpakket voor je medewerkers. Zo kun je hen laten genieten van bier, maar hoef je geen alcohol cadeau te doen. En je kunt natuurlijk ook de bierkalender bestellen en hem lekker zelf houden. Met de kalender geef je je bierjaar weer een extra dimensie!

Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt | Biersommelier Frits Dunnink geeft je bierjaar met zijn nieuwe kalender een extra dimensie.

Ik heb met veel plezier de voorgaande drie edities gelezen. Is deze bierkalender dan niet meer van hetzelfde?

Na drie eerdere kalenders was het natuurlijk een uitdaging om ervoor te zorgen, dat de editie 2024 juist niet meer van hetzelfde zou worden. Daarom heb ik het voor deze uitgave van de bierkalender over een radicaal andere boeg gegooid. De Bierschrijver scheurkalender 2024 is een roadtrip geworden langs de beste adressen voor liefhebbers van ter zake doend gerstenat in Nederland en België.

In meer dan 300 steden en dorpen ben ik voor je op onderzoek gegaan naar wat daar op biergebied te beleven is. Dat resulteert in korte en krachtige verhaaltjes over bekende en onbekende brouwerijen, bijzondere biercafés en goed gesorteerde slijterijen met een hart voor bier. Ook stel ik persoonlijkheden uit de bierwereld van de Lage Landen nader aan je voor. Als slagroom op de taart is jouw hele bierjaar 2024 in de kalender ook nog doordesemt met korte informatie over brouwen en genieten van bier.

De vier edities van dé bierkalender van Nederland en Vlaanderen

‘Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend’… Alles goed en wel, Bierschrijver… Dat jij jouw kalender geweldig vindt, wil ik wel geloven. Maar vinden anderen ‘m net zo goed?

Fair enough… Eigen lof stinkt. Misschien wil je het eens van een ander horen. Dit is wat Han Hidalgo vindt van de Bierkalender 2024, de eminence grise van Nederbelgische bierwereld:

“In deze editie zijn vooral steden en dorpen de invalshoek van auteur en Bierschrijver Frits Dunnink voor zijn duidelijke, beknopte en onderhoudende verhalen. Het jaar 2024  begint met Wageningen en café De Vlaamsche Reus en eindigt op 31 december met de bieropleiding Stibon (‘Stibon verbreedt je bierwereld’).

“Nederlandse en Belgische steden en dorpen wisselen elkaar af en dit levert levendige portretten op. Een aan te bevelen editie om te hebben of cadeau te geven, want hoe meer je weet over wat je drinkt, hoe meer je kunt genieten, aldus de auteur. Frits wijst bierliefhebbers de weg om met verschillende soorten bier vooral (meer) plezier te beleven en te genieten van de smaakrijkdom.”

Han Hidalgo, Biercuisine

En dit vindt Sjors Kassing (biersommelier bij Biergenot) van de Bierschrijver scheurkalender:

“Ondertussen een begrip in bierland en wat mij betreft onmisbaar in het huis van een bierliefhebber!”

Sjors Kassing, Biergenot
Dé bierkalender 2024: dit is waarom je ‘m wilt | De nieuwe kalender is ook in de winkel te koop.

Klinkt goed. Maar zien is geloven. Is er ergens een inkijkexemplaar van die nieuwe bierkalender?

De Bierkalender 2024 is verkrijgbaar in veel boekhandels. Meestal ligt er daar ook wel een exemplaar waar je even doorheen kunt bladeren om jezelf een indruk te geven van de nieuwe editie.

De deur niet uit voor een sneak preview? Hier vind je enkele items uit de nieuwe kalender:


Oké, ik word nu écht nieuwsgierig. Wat kost de bierkalender en hoe kom ik eraan?

De Bierkalender 2024 kost weer €15,95. Als je hem online bestelt, betaal je ook €2,95 verzendkosten. Maar bestel je ‘m bij mij en neem je twee kalenders af of meer, dan is verzending gratis. De kalender van mij afnemen, heeft nog een ander voordeel: je bestelling krijgt dan een persoonlijk tintje. What’s not to like?


Leestips

Waarom smaakt ons bier zoals het smaakt? Antwoorden op deze vraag en meer lees je in Het Grote Bierboek.

Word een betere bierdrinker. Ontdek de tien geboden voor de bierliefhebber.

» terug naar de startpagina «

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *