Het Grote Bierboek – must read voor iedere liefhebber

Hoe komt het dat ons bier smaakt zoals het smaakt? Als je geïnteresseerd bent in een antwoord op deze vraag, dan is Het Grote Bierboek echt iets voor jou. Het gaat in op hoe bier wordt gebrouwen en hoe onze millennia durende liefdesgeschiedenis is gegroeid. En de afgelopen decennia (gelukkig) alleen maar intenser is geworden. Daarnaast is het een reis door het landschap van grote maar ook hele kleine brouwerijen in Nederland en België. Ontdek de verhalen achter de bierstijlen die ze daar brouwen en van de mensen die het maken. Je kunt het nu kopen in de boekwinkel of online bestellen, Het Grote Bierboek – een must read voor iedere liefhebber.

Het Grote Bierboek – must read voor iedere liefhebber

Direct bestellen >>

Als we over vijf jaar terugkijken, zal wellicht blijken dat bierschrijver Frits Dunnink met Het Grote Bierboek het verhaal heeft opgetekend van het bierlandschap in de Lage Landen op het zenit van haar bloei. Een jaar lang trok hij 2022 door België en Nederland: luisterend naar brouwers, proevend van de bieren die ze maken. Want bier is natuurlijk het product van makers, vakkundige ambachtslieden (m/v) die hun stempel drukken. Om aan die verrukkelijke, oeroude schuimende drank van water, mout, hop en gist hun eigen signatuur toe te voegen.

Het Grote Bierboek – een must read voor iedere liefhebber | Zo wordt het nieuwe bierboek van auteur Frits Dunnink aangeprezen in de catalogus van de uitgever.

‘Frits Dunnink is de lekkerst schrijvende bierkenner van Nederland.’

Ronald Giphart, romanschrijver

Wat kun je van Het Grote Bierboek verwachten?

Beschouw Het Grote Bierboek als een handleiding in de wereld van het Nederlandse en Belgische bier waar je naar hartenlust in kunt bladeren. Het neemt je mee door de historie van ons geliefde gerstenat. Aan wie aan het begin staat van haar of zijn ontdekkingstocht in het universum van het bier, legt het uit hoe brouwen werkt. Daarnaast kun je in Het Grote Bierboek kennis maken met 104 brouwerijen in België en Nederland. Daarbij gaat om grote, met onder liefhebbers household names. Maar ook om hele kleine, waar brouwers met aanstekelijk vakmanschap aan het werk zijn. En bieren maken van verbluffende kwaliteit en ongekende creativiteit. Het Grote Bierboek etaleert de bierwereld van de Lage Landen anno 2023 in al zijn diversiteit.

Blader door het inkijkexemplaar (pdf) >>

Naslagwerk

Daarnaast is Het Grote Bierboek ook een naslagwerk voor de meest uiteenlopende aspecten van bier. Want hoe meer je weet over wat je drinkt, hoe meer je kunt genieten. Daarom kun je kennismaken met veertig bierstijlen die je in België en Nederland min of meer frequent terugvindt in het productpalet van brouwerijen: van Alt tot Witbier. Met voor iedere stijl een karakterbeschrijving, een proefnotitie en tips voor aanbevolen stijloefeningen van het betreffende biertype.

Bovendien vind je uitleg over een kleine honderd vaktermen uit de wereld van het bier en brouwen. Wat bedoelt een brouwster als ze het heeft over eiwitrust? Wat onderscheidt abdijbier van trappist? En vatrijping van houtrijping? Hoe zit het met IBU en EBC? Ook ‘obscure’ begrippen komen aan bod. Wat weet jij bijvoorbeeld over isinglas, trub of decoctie?


‘Ziet er mooi uit en leest erg prettig. De drang naar verder lezen is constant aanwezig.’

Elianne Mercx, biersommelier

Voor wie is Het Grote Bierboek interessant?

Als je nog aan het beginpunt staat van je ontdekkingstocht in het universum van de kleuren, geuren en smaken van bier is Het Grote Bierboek een handige en leuke reisgids. Het kan je helpen te bepalen welke bierstijlen jou wel en niet aanspreken. Voor bierkenners is het boek een waardevolle verdieping van wat ze al weten, en zorgen de talloze afbeeldingen voor een feest der herkenning. Voor wie professioneel bezig is met bier, biedt Het Grote Bierboek met al zijn informatie en inspirerende verhalen een handig hulpmiddel om van nieuwsgierige consumenten fervente bierliefhebbers te maken.

Bestellen


Over de auteur

Het Grote Bierboek is het tweede boek uit de pen van biersommelier, smaakenthousiast en schrijver Frits Dunnink. Met zijn woorden zorgt Frits ervoor dat je zin krijgt in een mooi glas bier. Eerder bracht hij bij Edicola Publishing ‘0.0 – alcoholvrij bier in de Lage Landen’ uit. Dit is het eerste boek ter wereld gewijd aan bier (vrijwel) zonder alcohol, maar met 100% smaak. Daarnaast is Dunnink de auteur van de bierscheurkalender, waarvan ook in 2023 in duizenden Belgische en Nederlandse huishoudens een exemplaar te vinden is.

Het Grote Bier boek – een must read voor iedere liefhebber | Auteur en biersommelier Frits Dunnink proefde bij zijn research bieren van meer dan 100 brouwerijen in Nederland en België.

Sinds 2015 is Frits Dunnink daarnaast gastheer op Bierschrijver.nl Sinds die tijd is deze website tot het toonaangevende online magazine voor liefhebbers in Nederland en Vlaanderen die van bier en goede verhalen houden. Met regelmaat publiceert hij artikelen over de meest uiteenlopende aspecten over bier. Wil je op de hoogte blijven van zijn nieuwste digitale publicaties? Abonneer je dan op zijn maandelijkse (gratis) e-mailnieuwsbrief.

Informatie over Bierschrijver Frits voor pers en andere media >>

3 gedachten over “Het Grote Bierboek – must read voor iedere liefhebber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *