Gezocht: mooie brouwerijen met een goed verhaal

Dit najaar komt mijn nieuwe bierboek uit. Daarin wil ik onder meer mijn lezer laten kennismaken met een groot aantal mooie brouwerijen in Nederland en België. Dat mogen ook gerust ambitieuze, kleine bedrijven zijn die wel wat meer bekendheid verdienen. Heb jij suggesties? Deel ze met me, dan kijk ik hoe we de betreffende brouwerij een passende plek kunnen geven in mijn nieuwe boek. Laat van je horen als je mooie brouwerijen kent met een goed verhaal!

Gezocht: mooie brouwerijen met een goed verhaal

Update
Gezien het overweldigende aantal reacties kan het even duren voordat je iets terug hoort. Mijn deadline voor het boek is 1 september, dus mijn tijd om brouwerijen te spreken is bovendien beperkt. Hoe graag ik het zou willen, ik heb niet de mogelijkheid om alle verhalen een plek te geven in het boek.

Meld je eigen brouwerij aan als je geïnteresseerd bent in wat extra publiciteit. Of meld een brouwerij aan bij jou in de buurt, of waar jij anderszins liefhebber van bent. Belangrijk is dat je in ieder geval de contactgegevens doorgeeft, zodat we met de betreffende brouwerij contact kunnen opnemen.

Direct een brouwerij aanmelden >>

Voorwaarden

De omvang van de brouwerij is van ondergeschikt belang, zolang er maar een authentiek verhaal achter zit. Verder stel ik voor deelname deze twee voorwaarden:

 • De brouwerij is gevestigd in België of Nederland
 • Als liefhebber kun je het bier kopen bij slijters of plaatselijke cafés, via een eigen webshop, of in een eigen proeflokaal

Vrijwillige bijdrage

Met mijn verzoek heb ik niet per se commerciële bedoelingen. Wel vraag ik brouwerijen die meewerken een vrijwillige bijdrage in mijn onkosten voor de productie van het boek. Voor bedrijven die dat willen, biedt het boek wel de mogelijk om extra aandacht te krijgen voor een brouwerij door middel van een advertorial. Daarvoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Een brouwerij aanmelden

Wil jij een brouwerij aanmelden die een plek verdient in mijn nieuwe bierboek? Vul dan onderstaand formulier in:

Over het boek

Mijn nieuwe bierboek verschijnt in de loop van komend najaar bij uitgeverij Edicola Publishing. Het is verkrijgbaar bij boekhandels in Vlaanderen en Nederland voor een verkoopprijs van €24,95. De eerste oplage bedraagt 1000 exemplaren.

Bekijk wat uitgeverij Edicola over het boek schrijft in haar najaarcatalogus (PDF-bestand)

Heb je vragen? Neem dan contact met me op.

5 gedachten over “Gezocht: mooie brouwerijen met een goed verhaal

 1. Ha Frits,

  Eentje die in mijn ogen niet mag ontbreken is De Reusch van Schimmert. Ik heb niets met deze brouwerij te maken, dus kan verder ook niets plannen of afspreken voor je.
  Andre Koppen, de eigenaar, heeft mij lesgegeven op Stibon 1.
  https://www.linkedin.com/in/andrekoppen

  Gevestigd in een oude watertoren in Zuid-Limburg. Brouwen hun eigen bier en fris (gebrouwen koolzuurhoudend fris zonder suikers). Hebben een rooftop-cafe en op een lagere etage een restaurant.
  En werken volgens het concept “eten en drinken van zover je kan kijken”. Ja, dus alles wordt van streekproducten gemaakt. Ook het bier.

  Oh, en het uitzicht is natuurlijk fantastisch 🙂
  Hartelijke groet!

 2. Brouwerij Het Rooi Gebroed heeft een bier ontwikkeld vanuit een archeologische vondst uit Tubingen ( Duitsland). In een grafheuvel lag een ketel. Archeologen hebben deze ketel onderzocht op inhoud. Zonder het hele verhaal nu al te verklappen heeft Het Rooi Gebroed hieruit een mooi historisch verantwoord gruitbier gecreëerd.

 3. De Markebier Brouwerij uit Eefde is een kleine lokale hobby brouwerij, met 10 brouwers. Er worden sinds 2017 diverse speciaal bieren gebrouwen. Daarnaast heeft zij een heel eigen oorsprongs -verhaal, wat terug voert naar 1378. Vrijwel alle bieren hebben een Markenaam + soortnaam, bv. de Aevede Tripel of de Risselt Saizon, Wolfeler Witbier, etc.
  Zie ook onze website: http://www.markebier.nl

 4. Het Rooi Gebroed is een brouwerij die haar biertjes baseert op archeologische vondsten. Zo is Het Bijltje een bier dat een basis heeft uit een ijzertijdgraf in Tübingen. Hier lag een krijger in een grafheuvel en bij zijn voeten lag een ketel. De inhoud van deze ketel is onderzocht. Hier bleek een braggot in gezeten te hebben met gerst, honing, munt en moerasspirea. Deze braggot hebben zij aangevuld met kruiden die in de vroege middeleeuwen zijn gebruikt. Hiermee is een historisch gruitbier ontstaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.